Polityka prywatności

Przykładamy ogromną wagę do kwestii prywatności Użytkowników GdzieSkierowac24.pl. Grupa Rx Sp. z o.o. Sp.k., jako administrator danych, dba o bezpieczeństwo udostępnionych naszej Spółce danych. Dane te są w sposób szczególny chronione i zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych. Zasady zachowania poufności na stronach internetowych GdzieSkierowac24.pl są udostępniane wszystkim zainteresowanym.

Zasady przetwarzania danych eksploatacyjnych

Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez GdzieSkierowac24.pl wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją naszymi serwerami. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych.GdzieSkierowac24.pl używa cookies w celu dostarczania usług i treści dostosowanych do użytkownika.Pliki „cookie” to informacja przekazywana przez przeglądarkę internetową i przechowywana na lokalnym dysku twardym użytkownika serwisu. Służą one identyfikacji przeglądarki użytkownika podczas korzystania z serwisu. Pliki „cookie” nie zawierają żadnych danych osobowych.Użytkownik serwisu może dobrowolnie dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej w zakresie obsługi plików „cookie”, w tym zablokować obsługę tych plików. Wszelkie informacje na temat obsługi plików „cookie” oraz możliwość zmiany ustawień znajdują się w ustawieniach przeglądarki internetowej. Wyłączenie obsługi plików „cookie” w przeglądarce może spowodować utrudnienia lub uniemożliwi korzystanie z usług serwisu.

Dane ujawniane w Profilu Lekarza

W Profilu Lekarza wyświetlane są wszystkie dane podane podczas rejestracji, z wyłączeniem daty urodzenia, adresu poczty elektronicznej (loginu), hasła, numeru prawa wykonywania zawodu oraz kodu aktywującego konto. Dodatkowo wyświetlane są inne dane, podawane przez Lekarza opcjonalnie, w szczególności dane teleadresowe i godziny przyjęć. Przy każdym Profilu Lekarza wyświetlana jest również liczba poleceń od innych lekarzy specjalistów.Opinie wystawiane przez Lekarzy podpisane są wybranymi przez nich podczas rejestracji specjalizacjami, które wykonują. Żadne inne dane o Lekarzach wystawiających opinie nie są publicznie ujawniane.Opinie oraz informacje zamieszczane na Profilach Lekarzy są publicznie dostępne dla wszystkich.

Dane wymagane podczas wypełnienia formularza kontaktowego z lekarzem

Podczas wysyłania wiadomości do Lekarza za pośrednictwem formularza kontaktowego na profilu Lekarza konieczne jest podanie imienia i nazwiska, adresu e-mail.

Dane osobowe

Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkownika jest Grupa Rx Sp. z o.o. Sp.k. z siedzibą w Warszawie przy Al. Jana Pawła II 80 lok. 12A. Grupa Rx Sp. z o.o. Sp.k. zapewnia użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o Ochronie Danych Osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w szczególności prawo do: wglądu, aktualizacji i usunięcia danych (w każdym czasie istnieje możliwość uzupełnienia, zmiany lub usunięcia danych z systemu) oraz wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w ustawie. Baza danych osobowych została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.Grupa Rx Sp. z o.o. Sp.k. zbiera i gromadzi dane jedynie na potrzeby serwisu. Dane o użytkownikach nie będą przekazywane osobom trzecim.

Przechowywanie i ochrona informacji

Dane osobowe Użytkowników są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadający specjalne upoważnienia nadane przez Grupa Rx Sp. z o.o. Sp.k. (administratora danych).

Kontakt z obsługą serwisu

Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Regulaminu, Polityki Ochrony Prywatności oraz korzystania z serwisu prosimy kierować na adresbok@gdzieskierowac24.pl

Stosujemy pliki cookie w celu świadczenia naszych usług. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies. Dowiedz się więcej